Bedrijventerreinen Groenlo maken zich op voor campagne snel internet

Aanleg glasvezelnetwerk van start bij minimaal 30 procent aanmeldingen

De digitale infrastructuur op een bedrijventerrein moet van topkwaliteit zijn om nu én in de komende tientallen jaren economisch te kunnen concurreren met andere terreinen. Dat geldt ook voor de Laarberg, den Sliem en de Brandemate, het gebied waar veel Groenlose bedrijven zijn gevestigd. In de komende weken krijgen zij de kans om zich te verzekeren van een aansluiting op een hypermodern glasvezelnetwerk. Wanneer minimaal 30 procent van de adressen zich voor 1 november aanmeldt, start het Communicatie Infrastructuur Fonds (CIF) met de graafwerkzaamheden. Bedrijven kunnen zich aanmelden bij lokale ICT-experts of bij de serviceproviders Weserve en Plinq.

De bedrijventerreinen zijn gelegen in het westelijke deel van de stad. Ongeveer 100 adressen komen in aanmerking voor een aansluiting met het glasvezelnetwerk. De diensten op het glasvezelnetwerk worden aangeboden door Weserve en Plinq. Twee landelijk bekende bedrijven in de zakelijke markt voor diensten op glasvezelnetwerken.

Aanmelden
Bedrijven kunnen kiezen uit de diensten van Weserve en Plinq. Naast een supersnelle en zeer betrouwbare internetverbinding, kunnen bedrijven afspraken maken over het serviceniveau. Denk daarbij aan prestatieniveaus, reactietijden, service windows en de beschikbaarheid van het glasvezelnetwerk. Zaken die voor bedrijven van levensbelang zijn en daarom goed geregeld worden in een Service Level Agreement.

Bedrijven op de Laarberg, den Sliem en de Brandemate kunnen zich aanmelden bij lokale ICT-experts of bij de serviceproviders Weserve en Plinq.

Op de website www.snellergroenlo.nl vinden bedrijven meer informatie over glasvezel en de campagne.